Jedriličarsko društvo "Val" Crikvenica
Jedriličarsko društvo "Val" Crikvenica

Škola jedrenja

#NaučiJedriti

Jedrenje je jednostavno, zabavno i zdravo.


Jedrenje je sport za sve, prije škole jedrenja treba znati samo plivati.

Pročitaj više...

Jedrenje je jednostavno

Djeca uče jedriti na jednostavnim školskim jedrilicama klase Optimist koja je prilagođena njihovom uzrastu. Malo veća djeca uče jedriti na jedrilicama klase Laser koje su također prilagođene njihovom uzrastu. Isto vrijedi i za odrasle osobe koje žele naučiti jedriti te za njih koristimo jedrilice Laser Stratos.

Jedrenje je zabavno

Od prvog dana škole jedrenja polaznici samostalno upravljaju sa školskom jedrilicom, obilaze oznake, letaju i kruže.

Jedrenje je zdravo

Potezanje i podizanje jedara, doprinosi mišićnoj snazi. Jedrenje poboljšava kardiovaskularno zdravlje te smanjuje rizik od hipertenzije, pretilosti i drugih bolesti srca.

Boravak na vodi dobar je za raspoloženje. Slanost morskog zraka sastoji se od nabijenih iona koji pomažu apsorpciju kisika u tijelu, što zauzvrat uravnotežuje razinu serotonina. Uravnoteženija razina serotonina, čini Vas sretnijima. Šuškanje i prskanje vode, ritmičko kretanje jahte i zvuk vjetra u jedrima opuštaju i umiruju.

Kretanje na jedrilici, potezanje konopa, podizanje jedara značajno poboljšavanju koordinaciju ruku i oka te općenito motoričke sposobnosti. Jedrenje poboljšava sposobnost koncentracije i rješavanja više zadataka od jednom.

Jedriličarsko natjecanje je zabavno

Jedrenje je sport za sve